Suomen Lagottoklubi ry - Kiharan mitan edellä

Suomen Lagottoklubi ry:n vuoden 2019 teemana on sydän

Sydänteeman tiimoilta yhdistys haluaa kannustaa kaikkia lagoton omistajia virallisiin sydänkuunteluihin. Tavoitteena on saada kattava otanta tutkittuja koiria, jotta saamme kartoitettua sydänterveyden kokonaistilannetta rodussamme.

Kannustuksena kaikista vuoden 2019 aikana (1.1.-31.12.2019) tehdyistä virallisista kuuntelutuloksista hyvitetään tutkimuksen maksajalle 10 €/koira. Edellytyksenä hyvitykselle on tuloksen kirjautuminen KoiraNetin jalostustietojärjestelmään. Rahasumma haetaan tällä lomakkeella. Lomakkeelle täytetään koiran rekisterinumero ja tilisiirtoon vaadittavat tiedot. Jalostustoimikunta koostaa tiedot jalostustietojärjestelmään kirjautuneista kuunteluista kerran kuukaudessa hyvityksen maksua varten. Jalostustoimikunta toivoo myös sydänvikakyselyn täyttämistä, mikäli sydämestä tehdään kuuntelun yhteydessä sivuäänilöydös.

PEVISA-ohjelman päivitys

Kennelliiton jalostustieteellinen toimikunta on tänään antanut tiedoksi 10.6.2019 tekemänsä päätöksen lagottojen PEVISA-ohjelman päivityksestä. Päivitys astuu voimaan heti heinäkuun alusta. Tässä JTT:n päätös kokonaisuudessaan:

Toimikunta hyväksyy esityksen mukaisen lonkkaniveldysplasiaa koskevan päivityksen lagotto romagnolon nykyiseen PEVISA-ohjelmaan tulevaksi voimaan 1.7.2019, jolloin rodun ohjelma on seuraava:

Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto sekä astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Rekisteröinnin raja-arvo on lonkkaniveldysplasian aste B tai vaihtoehtoisesti pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla vähintään 101. Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 12 kk vanhempi. Perinnöllistä kataraktaa tai PRA:ta sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä. Diagnoosi ”muu vähämerkityksellinen kaihi” ei kuitenkaan sulje koiraa jalostuksesta.

Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen indeksi.

Koiralle rekisteröidään korkeintaan 34 jälkeläistä, viimeinen pentue rekisteröidään kuitenkin kokonaisuudessaan.

Ohjelma on voimassa 1.7.2019 – 31.12.2022.

Ajankohtaista

Syyskokous 9.11. Helsingissä. Lisätietoja tulossa

Vuoden lagotto 2018 -kilpailujen tulokset

Kennelliitolta tarkennus PEVISA:n ehtojen tulkintaan

Yhdistyksemme pankkiyhteys vaihtui vuoden 2018 alusta. Tilinumeromme on FI55 4260 0010 3222 50.

Lagottojen JTO ja PEVISA hyväksytty. Uudet PEVISA-säännöt astuivat voimaan 1.1.2018

Jalostuksen tavoiteohjelma 2018-2022

Liity jäseneksi

Jäsenenä voit osallistua monipuolisiin koulutuksiin sekä tapaamisiin eri puolilla Suomea. Lisäksi saat laadukkaan Lagotto-lehden 4 kertaa vuodessa.

Lue lisää ja liity iloiseen joukkoon

Pennun hankkijalle

Kun lagottokuume iskee kannattaa tutustua pentu-sivuihimme.

Kasvattajalle

Kasvatus-osiosta löydät hyödyllistä tietoa olitpa sitten kokenut konkari tai vasta aloitteleva kasvattaja. Tutustu

Harrastajalle

Harrastustoimikunta järjestää koulutuksia ja koordinoi lagottoväen yhteistä tekemistä. Tutustu toimintaan

Liity keskusteluun Facebookissa

Jäsensivu (jäsennumero tai jäsenen nimi vastauksena kysymykseen)

Virallinen sivu

Pulinasivu

  • Yhdistys

Lagotto

Kasvatus

Pennut

Tapahtumat

Muokkaa tätä valikkoa Sivut-välilehdellä.

Näytä

Tietosuojaseloste