Kasvatus

Jalostustoimikunta

Jalostukseen liittyvissä asioissa sinua auttaa Suomen Lagottoklubin jalostustoimikunta.

Kasvattajaksi haluavalle

Haluatko kasvattajaksi tai tehdä pennut koirallasi? Lue ensin tämä.

Uroksen omistajalle

Onko koiraasi pyydetty jalostukseen? Lue täältä mitä uroksen omistajan kannattaa ottaa huomioon ennen astutusta.

Jalostuksen tavoiteohjelma

Harkitsetko lagoton ottamista tai haluatko tutustua rotuun paremmin? Lue rodun Jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) niin saat päivitetyn käsityksen rodun nykytilanteesta ja jalostuksellisista tavoitteista.

Pentuja suunnitelmissa?

Kasvattaja, varmista että olet lukenut tämän vuoden jalostuksen toimintaohjeen. Täältä löydät myös kaikki rodun geenitestitulokset. Muistathan, että pyytämällä yhdistelmällesi tarkastuksen, saat pentueesi näkyville tarkastettujen, astutettujen ja pentuvälityksen listoille.

Oman koiran geenitulokset saa listalle joko jakamalla koiran MyDogDna-profiili jalostustoimikunnalle tai lähettämällä tulosdokumentin jalostustoimikunnalle

jalostustoimikunta@lagottoromagnolo.fi


Kun pennut lähtevät maailmalle

Jalostustoimikunta seuraa rodun terveystilannetta. Jotta tilanteesta saataisiin realistinen käsitys tarvitsee jalostustoimikunta tietoa koirista sekä terveistä että sairaista. Täyttämällä terveystietolomakkeen jokainen koiranomistaja voi osaltaan olla mukana rodun terveyden ylläpitämisessä. Kasvattajat voivat vielä vaikuttaa asiaan täyttämällä pentuelomakkeen 7-viikkoisista pennuista.

Terveystietolomake

Pentuelomake

Terveys- ja jalostustilastoja

Kopio: Rotuneuvottelu2019 kotisivuille

Tutkimustuloksia jalostuksen tukena