PEVISA & Jalostuksen tavoiteohjelma JTO
PEVISA - Perinnöllisten vikojen ja sairauksien vastustusohjelma
Lagotto romagnolo -rodun voimassa oleva PEVISA-ohjelma (1.7.2019- 31.12.2022):
Pentujen vanhemmista tulee olla ennen astutusta annettu lonkkakuvauslausunto sekä astutushetkellä voimassa oleva silmätarkastuslausunto.
LONKAT: Rekisteröinnin raja-arvo on lonkkaniveldysplasian aste B tai vaihtoehtoisesti pentueen vanhempien lonkkaindeksien keskiarvon tulee astutushetkellä olla vähintään 101 . Jos tuontikoiralle tai ulkomaiselle urokselle ei ole määritelty BLUP-indeksiä, huomioidaan sen mahdollinen ulkomainen indeksi
SILMÄT: Silmätarkastuslausunto ei saa astutushetkellä olla 12 kk vanhempi. Perinnöllistä kataraktaa tai PRA:ta sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä. Diagnoosi muu (vähämerkityksellinen) katarakta ei kuitenkaan sulje koiraa jalostuksesta.
JÄLKELÄISMÄÄRÄ: Koiralle rekisteröidään korkeintaan 34 jälkeläistä, viimeinen pentue rekisteröidään kuitenkin kokonaisuudessaan.
Toimikunta merkitsee tiedoksi Koirarekisteriohjeen kohdan 9 mukaisen ulkomaisia uroksia koskevan poikkeus-
luvan: ulkomailla tapahtuvassa astutuksessa, ulkomaiselta urokselta ei vaadita silmätarkastuslausuntoa.
Ohjelma on voimassa 1.7.2019–31.12.2022.

Poikkeuslupa
Tässä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon, mikäli teet poikkeuslupahakemusta.
Ole liikkeellä ajoissa! Näin ehdit hankkia koirallesi kaikki tarvittavat suositusten mukaiset tulokset. Poikkeuslupahakemukset käsitellään jalostustoimikunnan kuukausikokouksissa. Tämän jälkeen hakemus menee rotujärjestömme hallituksen käsiteltäväksi. Myös käsittely kennelliitossa voi kestää. Lähetä poikkeuslupa-anomus jalostustoimikunta@lagottoromagnolo.fi
Perustele virallisista lähteistä tarkistettavissa oleviin faktoihin pohjaten, miksi tämä yhdistelmä on rodun kannalta niin arvokas, että se kannattaa toteuttaa, vaikka jokin kohta pevisa-ehdosta ei täyty.
Kannattaa etukäteen varmistaa, että kaikki muut kriteerit täyttyvät, myös jalostuksen toimintaohjeet suositukset (esim. joku luonnetta mittaava virallinen tulos), tällöin hakemuksesi läpimenon todennäköisyys on parempi.
Poikkeuslupahakemuksen tulee olla juuri sellaisessa muodossa, jossa se lähetetään Kennelliitolle.