Harkitsetko lagottopentua?

Kun lagottokuume iskee

Lagottokuume on tarttuvaa ja oman pikku kikkuran haluaa kotiin pikaisesti. Se on ihan ymmärrettävää, mutta kiire ei aina ole hyvästä, kun etsitään uutta perheenjäsentä, jonka kanssa oma koti jaetaan yli kymmenen vuoden ajan.

Synkkaako sinulla ja kasvattajalla

Sopivan pennun löytäminen on monen tekijän summa. Kun päätös koiran hankkimisesta on tehty, on aika lähteä tutustumaan kasvattajiin ja koiriin. Koirista löytyy erilaisia persoonia, kuten meistä ihmisistäkin. Yhteiselo koiran kanssa on mukavampaa, jos omistajan ja koiran ”kemiat” kohtaavat. Valitse siis itselle sellaisen koiran pentu, joka vastaa sinun kuvaasi tulevasta perheenjäsenestä.

Kasvattajista löytyy erilaisia persoonia. Toiset haluavat olla tiiviissä yhteydessä pentuihinsa, kun toiset taas haluavat antaa pennun kodille enemmän omaa tilaa. Osa on enemmän kiinnostunut näyttelyistä ja kisoista, toiset sienestyksestä tai muista harrastuksista.

Uskomme kuitenkin, että kaikki Suomen Lagottoklubin kasvattajat tekevät työtä rodun eteen, vaikka jokaisella on myös oma näkemyksensä rodun jalostuksesta ja kasvatuksen toimintamalleista. Hyvä suhde kasvattajaan takaa pennun uudelle kodille tuen ja avun koiran koko eliniän ajan.

Valitse siis kasvattaja, jonka kanssa olet samaa mieltä koiran pidosta ja kasvatuksesta.

Huomioithan, että kasvattaja on Suomen Lagottoklubin jäsen. Tällöin hänen tulee noudattaa myös Suomen Kennelliiton sääntöjä ja mm. käyttää Kennelliiton kirjallisia kauppa- ja sijoitussopimuksia tai muita samansisältöisiä kirjallisia.sopimuksia.

Sopimus koiran kaupasta Sopimus nartun sijoittamisesta Sopimus uroksen sijoittamisesta

Terveys

Kysy myös onko vanhempien yhdistelmä jalostustoimikunnan tarkastama ja täyttääkö se jalostuksen toimintaohjeen. Jos näin ei ole, muistathan kysyä syytä siihen.

Jos syy on esimerkiksi näyttelytuloksen puuttuminen, etkä itse ole kiinnostunut näyttelyistä, voi pentu tästä huolimatta olla sinulle sopiva.

Jos yhdistelmältä puuttuu terveystuloksia, sukulaisuusaste on liian korkea tai yhdistelmässä on muita suurempia puutteita, harkitse vielä pennun ottamista – koiran mahdolliset sairauskulut, jotka johtuvat perinnöllisistä sairauksista, tulevat sinun maksettavaksi.

Nämä ovat kasvattajien suunnittelemia yhdistelmiä

Käy myös tutustumassa Suomen Kennelliiton hankikoira -materiaaliin. Voit myös testata sinulle sopivia rotuja ja suorittaa koiranomistajan peruskurssin.

Hankikoira -Lagotto

Kun pentuesuunnitelmat etenevät ja astutus on onnistunut voi kasvattaja ilmoittaa yhdistelmän astutettuihin samoin kuin syntyneet pennut voi ilmoittaa pentuvälitykseen laittamalla sähköpostia jalostustoimikunta@lagottoromagnolo.fi


Lagoton pennusta kiinnostunut, huomiothan, että kasvattajat eivät välttämättä ilmoita yhdistelmiä astutettuihin tai syntyneitä pentuja välitykseen. Jalostuksen toimintaohjeen mukaan tarkastetut yhdistelmät löytyvät siis suunnitelmissa olevista pentueista.