Rotumestaruuskilpailut

Suomen Lagottoklubi järjestää vuosittain agilityn, tokon, rally-tokon ja noseworkin rotumestaruuskilpailut

Rotumestaruuskilpailut järjestetään yhteistyössä paikallisten seurojen ja koirakerhojen kanssa. Jos sinulla on antaa harrastustoimikunnalle vinkkejä oman seurasi tulevista kilpailuista, joiden yhteyteen olisi mahdollista saada järjestettyä lagotto romagnolojen rotumestaruuskilpailut, niin laita viestiä:

harrastustoimikunta@lagottoromagnolo.fi


Noseworkin rotumestaruuskilpailut 2023

Noseworkin rotumestaruus ratkotaan tänä vuonna Kuopiossa 1-luokan laatikkoetsinnässä 25.11.2023. Kokeen järjestää Hukka-Putki ry.  Korkeammalla tasolla olevat koirakot voivat osallistua möllikisaan, joka alkaa heti virallisen kokeen jälkeen. Tähän ilmoittaudutaan samalla kaavakkeella, kuin viralliseen kisaan, mutta lisätietoihin kirjoitetaan "laatikkomölli" , osallistumismaksu on tällöin 10 euroa. Myös mölliin osallistuva on mukana rotumestaruuskisassa. Ilmoittautuminen alkaa 25.10.2023. Lisätietoja kennelliiton tapahtumakalenterilta. 

Noseworkin rotumestarit 2023


harrastustoimikunta@lagottoromagnolo.fi

Noseworkin rotumestaruussäännöt


Lagotto romagnolojen noseworkin rotumestaruus ratkaistaan vuosittain näitä sääntöjä noudattaen.

Rotumestaruuskilpailu järjestetään Suomen Lagottoklubi ry:n osoittaman virallisen nosework-kilpailuiden yhteydessä. Kilpailuun saavat osallistua Suomen Lagottoklubi ry:n jäsenen omistamat ja/tai ohjaamat lagotto romagnolot, jotka täyttävät Kennelliiton asettamat rokotus-, antidoping- ja jääviyssäännöt. Lisäksi noseworkiin liittyvän lajikohtaisen osallistumisoikeuden ja osallistumisen kieltävien sääntöjen tulee olla kunnossa. Suomen Lagottoklubi ry pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

Päivitetty 10/2023Rally-tokon rotumestaruuskilpailut 2023


Rally-tokon rotumestaruus kilpailtiin 4.6.2023 Vimpelissä.  Kilpailun järjesti Järviseudun kennelkerho ry ja palkinnot sponsoroi Bozita robur. 

Tulokset:

Rotumestaruus:

1.sija Yestas scilla ja Monica Smeds MES 97 pistettä

2.sija Rosiecotton ja Monica Smeds MES 93 pistettä

3.sija Tubero d'oro gemma passionaria ja Marisa Köngäs VOI 94 pistettä

Luokkien tulokset:

ALO

1. Tubero d'oro gemma brillante ja Marisa Köngäs 85 pistettä

2. Tubero d'oro diamante il fiorentino ja Anne Jensen-Eriksen 84 pistettä

3. Bazolo nadina ja Åsa Groop 74 pistettä

AVO

1. Mandaraban teddy bear ja Tere Jääskeläinen 90 pistettä

2. Tallhaga Charlie ja Jaana Holopainen 83 pistettä

VOI

1. Tubero d'oro gemma passionaria ja Marisa Köngäs 94 pistettä

2. Tubero d'oro mimla morbida ja Saana Polttokallio 65 pistettä


harrastustoimikunta@lagottoromagnolo.fi

Rally-tokon rotumestaruussäännöt


Lagotto romagnolojen rally-tokomestaruus ratkaistaan vuosittain näitä sääntöjä noudattaen.

Rotumestaruuskilpailu järjestetään Suomen Lagottoklubi ry:n osoittaman virallisen rally-tokokilpailun yhteydessä. Kilpailuun saavat osallistua Suomen Lagottoklubi ry:n jäsenen omistamat ja/tai ohjaamat lagotto romagnolot, jotka täyttävät Kennelliiton asettamat rokotus-, antidoping- ja jääviyssäännöt. Lisäksi rally-tokokilpailuun liittyvän lajikohtaisen osallistumisoikeuden ja osallistumisen kieltävien sääntöjen tulee olla kunnossa. Kilpailuun tulee ilmoittautua Virkku.net:ssä ilmoitettuun päivämäärään mennessä


Kilpailussa palkitaan mestariluokasta rotumestari ja lisäksi kaksi (2) seuraavaksi sijoittunutta. VOI-, AVO- ja ALO-luokista palkitaan lisäksi  luokkamestari. 

Voidakseen tulla palkituksi on koirakon saavutettava luokassaan hyväksytty tulos. Kilpailupisteet lasketaan alla olevan taulukon mukaisesti. 

Mikäli MES-luokassa ei voida jakaa rotumestaruutta, se siirtyy seuraavaksi parhaimmalle alemman luokan osallistujalle. Tällöin myös rotumestaruussijat 2 ja 3 siirtyvät samaan luokkaan mestarin kanssa. Luokkamestaruutta ei silloin jaeta rotumestaruudesta sijoitetuille. 

 

Samassa luokassa kilpailevien koirakoiden pisteiden mennessä tasan voittaa koirakko, jonka suoritusaika on nopeampi.
Mikäli yksikään koira ei saavuta palkintosijaan oikeuttavaa tulosta kyseisessä kilpailussa, ei rally-tokomestaruutta kyseisenä vuotena jaeta.

Suomen Lagottoklubi ry pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.

Päivitetty 5/2023Agilityn rotumestaruuskilpailut 2023


Lagottojen agilityn rotumestaruudet kisaillaan vuonna 2023 Ylöjärvellä Teivon ravikeskuksessa UPLAKE- tapahtuman yhteydessä 22.7.2023. Kisoihin ilmoittautumisaika o 16.7 asti. Lisätietoja kitu.agilityliitto.fi.


Agilityn rotumestarit 2023

Pikkumaksit: 1. Katajakonnun Actually Kind of Magic & Juulia Sundström

2. Nuxo Ånton Ingenjago & Iida Salonen 

3. Katajakonnun Call me mc Fido & Marna Ylänen

Medit: 1. Wildfinn Testarossa & Karoliina Kansi

2. Fendandon Go-Go Angelina & Jukka Pöyry 

3. Aavelumi & Iida Vieno


Agilityn rotumestaruussäännötLagotto romagnolojen agilitymestaruus ratkaistaan vuosittain näitä sääntöjä noudattaen.


Rotumestaruuskilpailu järjestetään Suomen Lagottoklubi ry:n osoittaman virallisten

agilitykilpailuiden yhteydessä. Kilpailuun saavat osallistua Suomen Lagottoklubi ry:n jäsenen

omistamat ja/tai ohjaamat lagotto romagnolot, jotka täyttävät Kennelliiton asettamat rokotus-,

antidoping- ja jääviyssäännöt. Jos ohjaaja ei ole jäsen, omistajuus täytyy näkyä julkisesti

Koiranetistä tai todistaa sähköpostitse lähetetyllä omistajatodistuksella ennen kilpailun alkua.

Lisäksi agilitykilpailuun liittyvän lajikohtaisen osallistumisoikeuden ja osallistumisen kieltävien

sääntöjen tulee olla kunnossa. Kilpailuun tulee ilmoittautua KITUssa ilmoitettuun päivämäärään mennessä.


Kilpailussa palkitaan jokaisen säkäluokan 3-luokassa kyseisen vuoden agilityn rotumestari ja lisäksi kaksi (2) seuraavaksi sijoittunutta. Jokaisesta alemmasta tasoluokasta palkitaan lisäksi  luokkamestari ja kaksi (2) seuraavaksi sijoittunutta. 

Mikäli 3-luokassa ei voida jakaa rotumestaruutta, se siirtyy seuraavaksi parhaimmalle alemman luokan osallistujalle. Tällöin myös rotumestaruussijat 2 ja 3 siirtyvät samaan luokkaan mestarin kanssa. Luokkamestaruutta ei silloin jaeta rotumestaruudesta palkituille. Voidakseen tulla palkituksi on koirakon saavutettava tulos joko agility- ja/tai hyppyradalta.

Mikäli toinen radoista hylätään ja toisesta saa tuloksen, niin koirakko saa hylätystä 50 pistettä. Kuitenkin kaksi tulosta saanut koirakko sijoittuu aina korkeammalle kuin hylätyn ja tuloksen saanut koirakko vaikka kokonaispistemäärä olisi suurempi.


Koirakon saadessa luokanvaihtoon oikeuttavan tuloksen (1>2, 2>3), voivat he jäädä alkuperäiseen kisaluokkaansa kisaamaan kyseisen tason luokkamestaruudesta (mikäli koirakolla on vielä OIVA-tuloksia jäljellä) TAI nousta ylempään luokkaan. Alemmasta luokasta nousseen koirakon tulos lasketaan uuteen luokkaan, mutta jo saavutettuun tulokseen lisätään 2sek. Tasatilanteessa ylemmän luokan tulos menee edelle. HUOMIOITAVAA on myös, että tulos+tulos / tulos+hylätty vaaditaan sekä agility-että hyppyradalta. Mikäli ylempi luokka on jo kisannut nousevan koirakon jäljellä olevan kisan, nouseva ei voi ylemmässä luokassa voittaa mestaruutta.


Ainoastaan luokkanousutapauksessa on mahdollista kilpailla kahdessa eri luokassa. Kisaajan tulee itse huomioida radoille ilmoittautuessaan, että rotu- ja luokkamestaruuksista kisattaessa pitää hänen olla lähtökohtaisesti ilmoittautunut saman luokan agility - ja hyppyradalle. Suomen Lagottoklubi ry pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.


Päivitetty 05/2023  Harrastustoimikunta Agilityn rotumestaruuskilpailut 2022


Agilityn rotumestaruus Kuopiossa seuraavin tuloksin:


ROTUMESTARIT 2022


Mediluokan rotumestari

1.Karolegotto Josetta, ohj. Karoliina Kansi


Aavelumi, ohj. Iida Vieno (ei tulosta)


Pikkumaksiluokan rotumestari

1.Suklaapusun Dazzling Diva, ohj. Iida Vieno


Bigodino’s Gelato Di Cioccolato ohj. Jaana Haataja (ei tulosta)

Karolegotto Kumquat, ohj. Karoliina Kansi (ei tulosta)


LUOKKAMESTARIT 2022


Pikkumaksi 1-luokan mestari

1.Karolegotto Nanette, ohj. Marit Kungla


Medi 2-luokan mestari

1.Wildfinn Testarossa, ohj. Karoliina KansiOnnea ja kiitos osallistujille!


Kiitos myös Sawon Agilityurheilijoille rotumestaruuskilpailujen mahdollistamisesta ja sponsorille Bozita Roburille palkinnoista!
Tokon rotumestaruuskilpailut 2023


Tokon rotumestaruus ratkottiin Lohjalla seuraavin tuloksin:


1.Tubero d'Oro Gemma Passionaria, ohj. Marisa Köngäs

2. Tubero d'Oro Primavera Raggiante, ohj. Eveliina Maijanen

3. Tubero d'Oro Gemma Brillante, ohj. Marisa KöngäsOnnea ja kiitos osallistujille!


Kiitos järjestäjille Lohjan Kirsut ry!

Kiitos sponsorille Bozita Robur!


Tokon rotumestaruussäännötLagotto romagnolojen tokomestaruus ratkaistaan vuosittain näitä sääntöjä noudattaen.

Rotumestaruuskilpailu järjestetään Suomen Lagottoklubi ry:n osoittaman virallisen tottelevaisuuskokeen yhteydessä. Kokeeseen saavat osallistua Suomen Lagottoklubi ry:n jäsenen omistamat ja/tai ohjaamat lagotto romagnolot, jotka täyttävät Kennelliiton asettamat rokotus-, antidoping- ja jääviyssäännöt. Lisäksi TOKO -kokeeseen liittyvän lajikohtaisen osallistumisoikeuden ja osallistumisen kieltävien sääntöjen tulee olla kunnossa. Kokeeseen tulee ilmoittautua virallisella listalla ilmoitettuun päivämäärään mennessä.

Kilpailussa palkitaan kyseisen vuoden TOKOn rotumestari ja lisäksi kaksi (2) seuraavaksi sijoittunutta. VOI-, AVO- ja ALO-luokista palkitaan luokkamestari. Voidakseen tulla palkituksi on koirakon saavutettava luokassaan vähintään III-tulos. Mikäli EVL-luokassa ei voida jakaa rotumestaruutta, se siirtyy seuraavaksi parhaimmalle alemman luokan osallistujalle. Tällöin myös rotumestaruussijat 2 ja 3 siirtyvät samaan luokkaan mestarin kanssa. Luokkamestaruutta ei silloin jaeta rotumestaruudesta sijoitetuille. 

 


Samassa luokassa kilpailevien koirakoiden pisteiden mennessä tasan voittaa koirakko, joka on saavuttanut enemmän kymppejä.

Mikäli yksikään koira ei saavuta palkintosijaan oikeuttavaa tulosta kyseisessä kokeessa, ei TOKO -mestaruutta kyseisenä vuotena jaeta.

Suomen Lagottoklubi ry pidättää oikeuden sääntömuutoksiin.


Harrastustoimikunta 05/2023
Rally-tokon rotumestaruuskilpailut 2022


Rally-tokon rotumestaruus 2022 ratkottiin Ylöjärvellä ja tulokset olivat seuraavanlaiset:


1.Monica Smeds & Yestas Scilla 89 p.

2.Monica Smeds & Rosiecotton 86,4 p.

3.Anna-Leena Lääperi & Katajakonnun Mats of Finland 79,2 p.


Yhteensä lagottoja oli kisaamassa kahdeksan ja tässä kaikki luokkakohtaiset tulokset:


ALO

Tanja Arffman & Tubero d’oro Che Fortuna

83 p x 0,7 = 58,1 p.

Reeta Salo & Tubero d’oro Oracolo

Ei tulosta


AVO

Marisa Köngäs & Tubero d’oro Gemma Passionaria

99 p. x 0,8 = 79,2 p.

Saana Polttokallio & Tubero d’oro Mimla Morbida

92 p. x 0,8 = 73,6 p.


VOI

Monica Smeds & Rosiecotton

96 p. x 0,9 = 86,4 p.

Anna-Leena Lääperi & Katajakonnun Mats of Finland

88 p. x 0,9 = 79,2 p.

Teija Strandman & Cercatore Biagio Hugoina

HYL


MES

Monica Smeds & Yestas Scilla 89 p.


Onnittelut kaikille!

Kiitos myös sponsorillemme Roburille palkinnoista sekä Ylöjärven Koirakerholle yhteistyöstä!
Noseworkin rotumestaruuskilpailut 2022

Noseworkin rotumestaruuskilpailuita ei järjestetä vuonna 2022.


Rotumestaruuskilpailuja sponsoroimassa