Harkitsetko lagottopentua?

Kun lagottokuume iskee 

Lagottokuume on tarttuvaa ja oman pikku kikkuran haluaa kotiin pikaisesti. Se on ihan ymmärrettävää, mutta kiire ei aina ole hyvästä, kun etsitään uutta perheenjäsentä, jonka kanssa oma koti jaetaan yli kymmenen vuoden ajan. 

Yhteistyö kasvattajan kanssa

Kun päätös koiran hankkimisesta on tehty, on hyvä olla yhteydessä rodun kasvattajiin.  Kasvattajat voivat kertoa tarkemmin omien koiriensa ominaisuuksista ja suunnitelmista tulevien pentueiden osalta.  Jos mahdollista, niin sovi tapaaminen kasvattajan kanssa ja kysy mahdollisuutta tutustua ennakkoon esim. tulevaan emään, mahdollisesti myös tulevaan isään. 

Tiedustele myös kasvattajan mahdollisuuksia tukea pennun ja koiran kasvatuksessa tulevaisuudessa ja millaisista asioista kasvattaja on kiinnostunut. Osa kasvattajista  on enemmän kiinnostunut näyttelyistä ja kisoista, toiset vaikkapa sienestyksestä ja tryffelien etsinnästä tai muista harrastuksista.  Jos sinua kiinnostaa jokin erityinen harrastus lagottosi kanssa, voi kasvattaja olla hyvänä tukena ja apuna tässä.

Kaikki Suomen Lagottoklubin kasvattajat tekevät työtä rodun eteen ja jokaisella on lisäksi myös oma näkemyksensä rodun jalostuksesta ja kasvatuksen toimintamalleista.  

On tärkeä valita kasvattaja, jonka kanssa jaat samat näkemykset koiran pidosta ja kasvatuksesta.

Huomioithan, että kasvattaja on Suomen Lagottoklubin jäsen. Tällöin hänen tulee noudattaa myös Suomen Kennelliiton sääntöjä ja mm. käyttää Kennelliiton kirjallisia kauppa- ja sijoitussopimuksia tai muita samansisältöisiä kirjallisia.sopimuksia. 

Sopimus koiran kaupasta           Sopimus nartun sijoittamisesta             Sopimus uroksen sijoittamisesta

Terveys

Kysy myös onko vanhempien yhdistelmä jalostustoimikunnan tarkastama ja täyttääkö se jalostuksen toimintaohjeen. Jos näin ei ole, muistathan kysyä syytä siihen. 

Jos syy on esimerkiksi näyttelytuloksen puuttuminen, etkä itse ole kiinnostunut näyttelyistä, voi pentu tästä huolimatta olla sinulle sopiva. 

Jos yhdistelmältä puuttuu terveystuloksia, sukulaisuusaste on liian korkea tai yhdistelmässä on muita suurempia puutteita, harkitse vielä pennun ottamista – koiran mahdolliset sairauskulut, jotka johtuvat perinnöllisistä sairauksista, tulevat sinun maksettavaksi.

Nämä ovat kasvattajien suunnittelemia yhdistelmiä

Käy myös tutustumassa Suomen Kennelliiton hankikoira -materiaaliin. Voit myös testata sinulle sopivia rotuja ja suorittaa koiranomistajan peruskurssin.

Hankikoira -Lagotto

Astutetut yhdistelmät                                                          Syntyneet pentueet

Kun pentuesuunnitelmat etenevät ja astutus on onnistunut voi kasvattaja ilmoittaa yhdistelmän astutettuihin samoin kuin syntyneet pennut voi ilmoittaa pentuvälitykseen laittamalla sähköpostia jalostustoimikunta@lagottoromagnolo.fi


Lagoton pennusta kiinnostunut, huomiothan, että kasvattajat eivät välttämättä ilmoita yhdistelmiä astutettuihin tai syntyneitä pentuja välitykseen. Jalostuksen toimintaohjeen mukaan tarkastetut yhdistelmät löytyvät suunnitelmissa olevista pentueista.